Västernorrland boostar skogsinnovationer

5 april 2017

"Vi söker Sveriges mest lovande nya företag som vill vara med och förändra skogsindustrin" sa Christian Söderberg, VD för inkubatorn BizMaker kring lanseringen av Forest Business Accelerator i samarbete med SCA och IBM.

– Det är två drömpartners. Genom att korsbefrukta skogsindustrin med digitalisering och entreprenörskap kan vi skapa helt nya lösningar, säger BizMakers verksamhetsledare Christian Söderberg.

Ole Terland, chef strategisk utveckling på SCA Forest Products, har stora förväntningar på acceleratorn.

– Vi har många spännande och lovande framtidssatsningar inom SCA, men det är förstås omöjligt att fokuserat kunna jobba med alla potentiellt intressanta spår. Därför behövs entreprenörer som kan utveckla och kommersialisera koncept som ligger utanför det som vi själva satsar på, säger han.

Magnus Viström, innovationschef på SCA Forest Products, är övertygad om att acceleratorn kommer att öppna dörrar till spännande relationer, samarbeten och förnyelse.

– En genomtänkt samverkan mellan entreprenörer och stora företag ger förutsättningar för att kunna skapa helt nya värden och affärer, säger han.

Deltagarna i acceleratorn får stöd av IBM med deras djupa kunskap kring digital innovation samt kraftfulla plattform för snabb utveckling av applikationer.

– Vi ser mötet mellan stora och små företag som mycket värdefullt och av stor vikt för att stärka innovationskraften i Sverige, säger Andreas Lundgren, marknads- och kommunikationschef, IBM Svenska AB.

– Produkten eller tjänsten ska vara marknadsintroducerad eller marknadsnära. Vi är öppna för idéer från hela världen men programmet kommer att vara på svenska, säger Christian Söderberg.

Join the transformation

Text: Helen Ivares, BizMaker

Arrangörer

Strategiska medarrangörer