ERFA Kommunikation

För kommunikatörer inom innovation och affärsutveckling

Tillbaka till huvudprogrammet


NÄR: 09-12, 25 APRIL
VAR: TBA, Science Park Mjärdevi

PROGRAM

09:00
Hej och välkomna

9:10
Digital co-creation med Idea hunt

9:40
Gaia Places

10:10
Fika & nätverkande

10:40
Martin Källström, Narrative om kickstarter-strategi

11:10
Gemensam promenad till DoSpace

11:15
Nicklas Söör, DoSpace

11:30
Wrapup och tid för nätverkande på DoSpace 

Kommunikation

+ Produktutveckling = Samma sak?

Vad händer när den traditionella marknadsföringen, säljprocessen (där en färdig produkt rullas ut på marknade) och produktutvecklingen smälter samman?

Idag finns verktyg och plattformar för bolag att utveckla sina erbjudanden tillsammans med sina kunder.

Under ERFA Kommunikation får du ta del av use cases där kunder förflyttas från en köpande publik till en aktiv del i bolagens utvecklingsprocesser, liksom lyssna till erfarna och passionerade personer som varit med om denna resa.

Mötet ger även gott om utrymme för erfarenhetsutbyte, nätverkande och gruppdiskussioner som tar oss från teori till praktik.

Martin Källström, Narrative om kickstarter för marknadsföring

Kickstarter och andra crowdfounding-plattformar ses ofta som en säljkanal för att täcka de tidiga produktionskostnaderna och för att rulla ut en första version av sin produkt.

Men vad händer med marknadsföringsstrategin när en startup använder kickstarter-kampanjen som en del av det långsiktiga varumärkesbyggandet?

När Martin Källström skapade bolaget Narrativ – det omtalade startupbolaget som utvecklar en automatisk kamera för lifelogging – var kickstarter en minst sagt viktig pusselbit i marknadsföringen.

Martin berättar om sina erfarenheter av att positionera ett bolag och verifiera marknader med hjälp av en crowdfounding-plattform.

Idea hunt: Digital co-creation

Idea hunt är en startup från Linköping och en digital plattform för idéutveckling med kunder och anställda.  Verktyget har använts av bland andra FN, Världsscoutrörelsen, Axis Communications och E-on.

Under mötet får vi en demo och möjlighet att själva testa verktyget!

DoSpace – ett Google för Linköpings startups

Varför fysiska kontor när allt du behöver för att bygga bolag finns digitalt?

Social gemenskap, erfarenhetsutbyte och affärskontakter över företagsgränser är en viktig ingrediens för det lilla företagets utveckling.

Se exempelvis på hur Google positionerar sig och sina kontor - utformade för att främja samarbete, gemensamt skapande och sociala interaktion.

Niklas Söörs nystartade DoSpace är Linköpings första co-working space. Här sitter startups och företag tillsammans i hjärtat av Science Park Mjärdevi.

Vi träffar Niklas på DoSpace och pratar vidare om framtidens kontor som en avgörande pusselbit i en innovationsmiljö.


Frågor? Kontakta

Arrangörer

Strategiska medarrangörer